Några glada minnen

Här är några glada minnen från vår bygdegård ...

Ny festlig idé: Vi bjuder upp till tedans!

Söndagen den 24 februari 2019 klockan 16-18 anordnades tedans på Edebäcks Bygdegård, förmodligen bygdens första någonsin. Det blev en annorlunda och trevlig tillställning med anor från det gamla England där man druckit ”afternoon tea” sedan mitten av 1800-talet. Begreppet introducerades av grevinnan Anna av Bedford och anledningen var att hon blev så himla hungrig under de många timmarna mellan tidig lunch och sen middag. Därför inrättade hon ytterligare en liten måltid som hon så småningom bjöd in sina vänner till eftersom de var lika hungriga.

Läs mer om vårt tilltag och tedansens historia genom att klicka på den här länken eller på annonsen här nedan.

"Lapp på luckan till aftaskaffet"

Den 14 oktober 2016 hade Värmlandsbygden en underbar artikel om Ullas aftaskaffe. Klicka här och läs om succén och sannsagan som utspelar sig i Edebäcks Bygdegård!

En annorlunda konsert för öron & ögon

Våra asylboenden innehåller många duktiga människor som gärna delar med sig av sitt kunnande. "Ekshärligt i Hagfors!" är ett intressant initiativ av några företagare som menar att våra flyktingar kan vara landsbygdens räddning – de är en stor tillgång, inte en kostnad, om vi hjälper dem att komma in i vårt samhälle.

Den 26 maj 2016 gjorde Natalya och Ali en annorlunda gemensam konsert då vi fick avnjuta underbar musik samtidigt som ett konstverk växte fram inför våra ögon.

NWT skrev och tipsade om konserten, klicka här om du vill läsa den artikeln.

Kattarina Leander från Värmlandsbygden njöt verkligen av föreställningen och lovprisade den i sin artikel, klicka här om du vill läsa hennes glada tillrop.

Själva gjorde vi en dokumentärfilm på sex minuter, klicka här om du vill se den.

Den 13 juni hade vi städdag på bygdegården, så nu är det fint inför sommaren.

2023

Klicka på bilden

och se affischen!